Čobanac

Čobanac

Glavno jelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 120 g jelena (divljači)
  • 120 g junetine
  • 120 g svinjetine
  • 250 g crvenog luka
  • 80 g mrkve
  • 80 g celera
  • 90 g peršin korijen i list
  • 30 g češnjaka
  • 20 g masti
  • 3 g slatke mljevene paprike
  • 0,2 g ljute mljevene paprike
  • 1 g ljute papričice
  • 0,5 dl crnog vina
  • 9 dl temeljca
  • 8 g soli, papra i lovorov list
  • 50 g rajčice ili pelata
  • 1 komad jaje
  • 50 g glatkog brašna

Priprema

Pripremite sastojke.

Narežite meso na kockice, nasjeckajte luk i češnjak, narežite povrće na kockice.

Dodajte mast i kockice mesa.

Popržite meso i izvadite ga sa strane. Dodajte sve povrće i popržite.

Na povrće dodajte meso, sjeckane rajčice ili pelete, začine, vino i temeljac.

Kuhanje pod pritiskom.

Od jaja i brašna umiješajte noklice i ukuhajte u čobanac, kuhajte 4 minute.

Poslužite.