Čokoladni crème brûlée

Čokoladni crème brûlée

Desert

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 30 g čokolade za kuhanje, 50% kakaa
  • 70 ml vrhnja za kuhanje (do 20% mliječne masti)
  • 60 ml mlijeka
  • 2 žumanjka
  • 10 g šećera
  • 3 male žlice smeđeg šećera

Priprema

Pripremite sastojke.

U posudi promiješajte šećer s bjelanjcima. Rastopite čokoladu (u posudi za kuhanje ili mikrovalnoj pećnici) i dodajte vrhnje i mlijeko.

Sjedinite dvije smjese. Podijelite u dvije staklene posude. Poklopite poklopcima.

Kuhanje pod pritiskom.

Ostavite hladiti 12 sati. Posipajte demerara šećerom i karamelizirajte pomoću plamenika.