Španjolska riža iz jednog lonca

Španjolska riža iz jednog lonca

Glavno jelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 120 g riže kratkog zrna
  • 200 g pilećeg filea, narezanog na kockice
  • 35 g blage chorizo kobasice, tanko narezane
  • 50 g kuhanih dagnji (svježe, zamrznute ili konzervirane)
  • 50 g paprike, oguljene i narezane na kockice
  • 50 g luka, oguljenog i sitno nasjeckanog
  • 1 rajčica, oprana i nasjeckana
  • 50 g zimskog graška, opranog i prerezanog na pola
  • 1/3 male žlice kurkume
  • 240 ml vode

Priprema

Pripremite sastojke.

Ogulite i sitno nasjeckajte luk.

Operite i nasjeckajte rajčicu.

Pileće filete narežite na kockice.

Stavite chorizo kobasicu, luk i papriku u posudu za kuhanje.

Pržite chorizo kobasicu, luk i papriku da dobiju boju.

Dodajte piletinu i promiješajte. Zatim dodajte ostale sastojke osim dagnji. Posolite i još jednom promiješajte.

Kuhanje pod pritiskom.

Dodajte dagnje. Dobro pomiješajte i poslužite.