Šparoge pečene u tavi sa jagodama, balzamičnim octom i pečenom slaninom

Šparoge pečene u tavi sa jagodama, balzamičnim octom i pečenom slaninom

Predjelo

  • 4

    Broj osoba

  • Skupo

    Trošak

  • Srednje teško

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 20 do 24 šparoga
  • 40 g parmezana
  • 7 cl maslinovog ulja
  • 2 cl balzamičnog octa
  • 150 g jagoda
  • 8 kriški slanine
  • sol i papar

Priprema

Oprati i izrezati jagode na 2 ili 4 dijela ovisno o veličini.

Operite šparoge. Uklonite malo lišće duž stabljike. Podrežite ih malo. Prepržite kriške slanine u tavi. Izvadite iz tave.

Stavite malo ulja u tavu. Zapržite i glazirajte šparoge u maslinovom ulju. Kad su al dente , deglazirajte s balsamičnim octom. Isključite štednjak. Dodajte jagode miješanjem tako da one također budu obložene s octom.

Stavite kriške slanine u tanjure. Rasporedi šparoge i jagode na vrhu.

Ukrasite ribanim parmezanom, cvijetom soli i par kapi malsinovog ulja.