Šparoge u umaku od kiselog vrhnja

Šparoge u umaku od kiselog vrhnja

Predjelo

  • 4

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 900 g svježih šparoga
  • 3 žlice (45 ml) punomasnog vrhnja
  • 2 žlice (30 ml) vode za razrjeđivanje vrhnja
  • 1 žličica (5 ml) sitno narezanog vlasca
  • Malo vinskog octa
  • Sol i papar

Priprema

Operite šparoge i odrežite im tvrde krajeve. Narežite ih na komade jednakih duljina.

Stavite tronožac na dno lonca. Ulijte 750 ml vruće vode i lagano posolite.

Stavite očišćene šparoge u košaru. Položite košaru na tronožac. Poklopite poklopac kako biste dostigli puni tlak. Kuhajte 12 minuta.

Brzo ispustite paru. Otklopite i odmah procijedite.

Za vrijeme kuhanja napravite umak tako da pomiješate sve sastojke. Poslužite.

Tefalovi proizvodi neophodni za pripremu recepta