Grand Veneur odresci od janjetine s pireom od celera

Grand Veneur odresci od janjetine s pireom od celera

Glavno jelo

  • 4

    Broj osoba

  • Skupo

    Trošak

  • Srednje teško

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

  • yes

    Hranjivo i ukusno

Hranjivo i ukusno
Prehrambene vrijednosti385.0 Kcal
Proteini 27,7 g
Ugljikohidrati 31,7 g
Masti 15,8 g
Natrij 0,98 g

Mora biti ukusno, zdravo I praktično: u kuhinji, želite imati sve! S receptima Nutritious and Delicious konačno je moguće napraviti spoj gastronomskog užitka I zdravih, izbalansiranih obroka. Tefal predstavlja inovativne uređaje za kuhanje I jedinstvene recepte koji zadržavaju hranjive vrijednosti namirnica.

Sastojci

  • 8 odrezaka divljači (svaki težine 50 g)
  • 1 grančica svježe majčine dušice
  • 100 ml crnog vina
  • 1 glavica sitno narezanog luka kozjaka
  • 1 glavica celera, oguljena i narezana na kockice
  • 400 ml goveđeg temeljca (gel vrsta)
  • 2 žlice želea od crvenog ribiza
  • 150 ml crème fraîche s niskom udjelom masnoće
  • Sol i papar

Priprema

Marinirajte odreske od janjetine začinjene majčinom dušicom, crnim vinom i lukom kozjakom. Stavite janjetinu u košaru zajedno s lukom kozjakom, majčinom dušicom i celerom. Vino ostavite sa strane.

Kuhajte na pari 15 minuta s predjelom i desertom. Za to vrijeme reducirajte crno vino u visokoj posudi dok ne postane gotovo suho. Dodajte temeljac, a zatim žele od crvenog ribiza te zagrijte na slaboj temperaturi dok se ne otopi. Začinite prema želji.

Kad se meso skuha, propasirajte celer kroz pasirku za povrće ili napravite od njega pire štapnim mikserom te dodajte crème fraîche. Stavite nekoliko žlica pirea od celera na svaki tanjur i prekrijte odrescima od janjetine u umaku.