Bolonjez na način šefa kuhinje

Bolonjez na način šefa kuhinje

Glavno jelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 240 g mljevene junetine
  • 1/2 luka, oguljenog i tanko narezanog
  • 100 g mrkve, tanko narezane
  • 300 g sjeckanih rajčica sa sokom
  • 50 ml crnog vina
  • 50 g slanine narezane na kockice
  • Sol, papar
  • 1 velika žlica ulja
  • 1 g češnjaka, s izvađenom klicom i sitno nasjeckan
  • 30 g celera, tanko narezanog

Priprema

Pripremite sastojke.

Sitno nasjeckajte luk.

Uklonite klicu iz češnjaka.

Ulijte maslinovo ulje u posudu za kuhanje.

Pržite meso dok ne posmeđi. Dodajte slaninu narezanu na kockice, luk i mrkvu.

Ulijte vino. Dodajte zgnječene rajčice, celer i češnjak. Posolite i popaprite.

Kuhanje pod pritiskom.

Poslužite s tjesteninom.