Brioš s slanim maslacem od karamele

Brioš s slanim maslacem od karamele

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

Sastojci

  • 4 velike kriške brioš kruha
  • 90 g šećera u prahu
  • 3 velike žlice svježeg vrhnja
  • 100 ml vode
  • 30 g slanog maslaca
  • 1 jaje
  • 100 ml mlijeka

Priprema

Zagrijte šećer u prahu i vodu u svom Tefal loncu s neprianjajućom oblogom. Pričekajte da karamela porumeni (ne miješajte).

Maknite sa štednjaka, dodajte posoljeni maslac, promiješajte i dodajte svježe vrhnje. Ostaviti da se ohladi.

Ulijte mlijeko u tanjur. U posudi razmutite jaje. Koristite brioš kruh star nekoliko dana. Narežite ga na kriške debljine 1 cm. Krišku prvo umočite u mlijeko, a zatim u razmućeno jaje.

Zagrijte svoju neprianjajuću TEFAL tavu i pričekajte da Thermo-Signal postane crven. Znači da je na savršenoj temperaturi za početak kuhanja.

Zagrijte malo biljnog ulja i pecite kriške brioša nekoliko minuta sa svake strane. Kriška će izvana biti hrskava, a iznutra mekana.

U tanjur stavite kriške brioša i svaku prelijte s malo zagrijanog karamela.