Brudet od škarpine i dagnji

Brudet od škarpine i dagnji

Glavno jelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 300 g škarpine
  • 150 g kozica
  • 150 g dagnji
  • 50 g dimljenih dagnji
  • 100 g crvenog luka
  • 2 dl temeljca
  • 0,8 dl maslinovog ulja
  • 0,5 dl bijelog vina
  • 1 g peršin list
  • 100 g pelata
  • 5 g + 0,1 g sol, papar
  • 0,2 g peperoncina

Priprema

Pripremite sastojke.

Očistite i narežite škarpinu, očistite dagnje, nasjeckajte luk, pelate i peršin.

Dodajte maslinovo ulje i luk.

Dodajte vodu, maslinovo ulje i tjesteninu u posudu za kuhanje. Pomiješajte, dodajte sol i zatvorite.

Popržite do zlatno žute boje, dodajte češnjak, podlijte vinom te dodajte pelate i prokuhajte.

Dodajte škarpinu, kozice, dagnje,temeljac i začine

Kuhanje pod pritiskom.

Dodajte dimljene dagnje. Završite peršinom i poslužite.