Bruschetta s piletinom i rajčicom

Bruschetta s piletinom i rajčicom

Glavno jelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 2 velike kriške tradicionalnog domaćeg kruha, tostirane
  • 1 režanj češnjaka, oguljen
  • 75 g luka, oguljenog i tanko narezanog
  • 250 g velikih rajčica
  • 200 g pilećih filea, narezanih na trakice
  • 1/3 male žlice origana
  • 25 g crnih maslina s izvađenim košticama, nasjeckanih
  • 25 g rajčica sušenih na suncu, grubo nasjeckanih
  • 25 g strugotina parmezana
  • Cvijet soli, svježe mljeveni papar

Priprema

Pripremite sastojke.

Ogulite i na tanko narežite luk.

Narežite pileće filete na tanke trakice.

Natrljajte kriške kruha češnjakom.

Stavite nekoliko sušenih rajčica u posudu za kuhanje.

Pržite trakice piletine s jedne strane dok ne dobiju boju. Dodajte luk, rajčice i rajčice sušene na suncu.

Posolite i popaprite. Dodajte origano, masline i 50 ml vode.

Kuhanje pod pritiskom.

Ostavite da se ohladi. Po tostu rasporedite smjesu i parmezan.