Buzara od škampa

Buzara od škampa

Glavno jelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

  • 10 min

    Vrijeme mirovanja

Sastojci

  • 600 g škampa
  • 200 g crvenog luka
  • 30 g češnjaka
  • 1 dl maslinovog ulja
  • 1 dl pasirane rajčice
  • 1 dl temeljca
  • 60 g Cherry rajčice
  • 0,5 dl bijelog vina
  • 6 g soli
  • 0,1 g papra
  • 30 g krušnih mrvica

Priprema

Pripremite sastojke.

Nasjeckajte luk, češnjak, Cherry rajčice i peršin.

Dodajte luk i maslinovo ulje.

Pržite do zlatno žute boje. Dodajte češnjak i pržite dok pobijeli. Podlijte bijelim vinom, reducirati na 50%.

Dodajte škampe, temeljac, pasiranu rajčicu i začine.

Kuhanje pod pritiskom.

Dodajte krušne mrvice i peršin, prokuhati 1 minutu te poslužite.