Casarecce s patlidžanima i inćunima

Casarecce s patlidžanima i inćunima

Glavno jelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 160 g suhe tjestenine casarecce
  • 200 g patlidžana, opranih i narezanih na kockice veličine 2 cm
  • Sok od 1/2 limuna
  • 1 režanj češnjaka, oguljen i nasjeckan
  • 1 velika žlica maslinovog ulja (obavezno)
  • 1/2 male žlice mljevenog kumina
  • 1 velika žlica peršina, opranog i nasjeckanog (po mogućnosti peršin ravnih listova)
  • 10 mariniranih inćuna (ili sardina)
  • 1/3 male žlice šećera
  • 270 ml posoljene vode

Priprema

Pripremite sastojke.

Patlidžane operite i narežite na kockice veličine 2 cm.

Ogulite i nasjeckajte češnjak.

Operite i nasjeckajte peršin.

U posudu za kuhanje stavite redom: 150 g patlidžana, češnjak, šećer, ulje, vodu i ostatak patlidžana.

Kuhanje pod pritiskom.

Dodajte limun, kumin i peršin. Poslužite ukrašeno inćunima.