Desert sa kremom od karamele, maslacem i kokicama

Desert sa kremom od karamele, maslacem i kokicama

Desert

  • 4

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 200 g šećera
  • 200 g vrhnja za šlag (za karamel)
  • 40 g slanog maslaca
  • 180 g mlijeka
  • 260 g vrhnja za šlag (za kremu)
  • 25 g škrobnog brašna
  • 2 žumanjka
  • Karamel kokice za posipavanje

Priprema

Karamel: Stavite šećer u tavu. Kuhajte na srednjoj toplini i dopustite da se šećer počne karamelizirati. Kad počne poprimati smeđu boju, miješajte tako da se karamelizira ravnomjerno.

Dodajte vrhnje , malo po malo da ne dođe do prskanja. Na kraju dodajte maslac. Dobro promiješajte. Izvadite i ostavite da se ohladi.

Ulijte malo karamele u svaku posudicu.

Krema: Pomijšajte 100 g karamela s vrhnjem, a zatim s mlijekom. Navlažite škrob sa 7 cl tekućine. Dodaj preostalu tekućinu. Stavite u tavu. Kuhajte na srednjoj temperaturi neprestano miješajući.

Maknite s izvora topline i dodajte dva žumanjka. Dobro promiješajte.

Odmah podijeliti kremu u posudice. Ostavite da se ohladi.

Ukrasite karameliziranim kokicama.