Dhal od leće i luka

Dhal od leće i luka

Predjelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 1 velika žlica biljnog ulja
  • 1/2 crvenog luka, oguljenog i narezanog na ploške
  • 1 režanj češnjaka, oguljen, s izvađenom klicom i nasjeckan
  • 1 mala žlica indijske mješavine začina
  • 1/2 male žlice kurkume
  • 250 g konzervirane kuhane leće isprane pod vodom
  • 50 g zgnječenih oguljenih rajčica (svježih ili konzerviranih)
  • 100 ml kokosovog mlijeka
  • 1/2 limete, narezane na četvrtine
  • 1 grančica korijandera, listovi oprani i uklonjeni

Priprema

Pripremite sastojke.

Ulijte ulje u posudu za kuhanje.

Dodajte začine i kuhajte 30 minuta. Dodajte luk i češnjak. Kuhajte 1 minutu.

Dodajte preostale sastojke, osim listova korijandera i limete.

Kuhanje pod pritiskom.

Ukrasite listovima korijandera. Poslužite s kriškama limete.