Divljač a la wild

Divljač a la wild

Glavno jelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

  • 1S00

    Vrijeme mirovanja

Sastojci

  • 500 g jelenovog buta
  • 100 g mrkve
  • 100 g celer korijena
  • 100 g peršina korijen i list
  • 300 g crvenog luka
  • 30 g češnjaka
  • 20 g masti
  • 0,2 dl maslinovog ulja
  • 1 dl crnog vina
  • 3 dl temeljca
  • 20 g suhih smokvi
  • 20 g suhih šljiva
  • 6 g sol, papar, klinčić, ljuta paprika
  • 0,5 dl pasirane rajčice

Priprema

Pripremite sastojke.

Narežite mrkvu, celer i peršin, dodajte meso i vino te marinirajte 60 minuta. Nakon mariniranja meso narežite na veće komade, posolite.

Popržite meso na masti, izvadite ga. Dodajte luk, ulje, povrće iz marinade, smokve, šljive i češnjak. Pržite 10 minuta uz podlijevanje temeljcem.

Pomoću štapnog miksera izmiksajte povrće i voće, dodajte meso, začine, pasiranu rajčicu, temeljac i vino.

Kuhanje pod pritiskom.

Poslužite.