Egipatska riža

Egipatska riža

Predjelo

  • 6

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 300 g basmati riže, isprane
  • 450 g smrznutih očišćenih repova velikih kozica
  • 300 g špinata, opranog i sitno nasjeckanog
  • 3 čaše peršina, opranog i sitno nasjeckanog
  • 3 režnja češnjaka, oguljena i s izvađenom klicom
  • 6 lovorovih listova
  • 1 mala žlica mljevenog cimeta
  • 2 velike žlice biljnog ulja
  • 600 ml vode
  • Sol, papar

Priprema

Pripremite sastojke.

Ulijte ulje u posudu za kuhanje.

Dodajte kozice, peršin, špinat i češnjak. Promiješajte dok špinat ne uvene.

Dodajte ostale sastojke. Posolite i popaprite.

Kuhanje pod pritiskom.

Uživajte!