Flan od povrća i gruyèra

Flan od povrća i gruyèra

Predjelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 500 g očišćenog graška (svježeg ili smrznutog)
  • 150 g mrkve, narezane na kockice
  • 70 ml vode
  • 20 g kukuruznog brašna
  • 1 jaje
  • 50 ml vrhnja za kuhanje sa smanjenim udjelom masti
  • 85 g pirea od povrća po izboru (kupljenog ili pripremljenog kod kuće)
  • 5 g maslaca
  • 15 g ribanog sira gruyèrea (ili ementalera ili comtéa)
  • 2 porculanske posude za pečenje po 150 ml

Priprema

Pripremite sastojke.

Mrkvu narežite na kockice.

Istucite jaja s kukuruznim brašnom. Dodajte vrhnje, pire od povrća, sir i sol. Stavite maslac u posudu za kuhanje.

Rastopite maslac. Dodajte vodu i povrće. Kuhajte dok ne ispari i posmeđi. Zatim dodajte u prethodnu smjesu.

Podijelite smjesu u dvije keramičke posude. Prekrijte prozirnom folijom. Stavite okrugli papir za pečenje, a zatim 200 ml vode i keramičke posude u posudu za kuhanje.

Kuhanje pod pritiskom.

Ostavite da se malo ohladi prije posluživanja.