Gljive pržene na tavi, mahune

Gljive pržene na tavi, mahune

Predjelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 350 g zelenih mahuna
  • 250 g mješavine gljiva (šampinjoni, vrganji, lisičarke)
  • 15 g maslaca
  • 100 g slanine narezane na kockice
  • 1 velika žlica biljnog ulja
  • 1 velika žlica sitno nasjeckanog peršina
  • 1 režanj češnjaka, oguljen, s izvađenom klicom i nasjeckan
  • 100 ml vode
  • Sol, papar

Priprema

Pripremite sastojke.

Ulijte ulje u posudu za kuhanje.

Popržite gljive s češnjakom i slaninom narezanom na kockice.

Dodajte mahune i vodu. Začinite.

Kuhanje pod pritiskom.

Dodajte maslac i peršin. Promiješajte da se maslac rastopi i obloži povrće.