Grašak sa slaninom

Grašak sa slaninom

Predjelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 500 g očišćenog graška (svježeg ili smrznutog)
  • 1/4 slatkog luka, oguljenog i tanko narezanog
  • 4 kriške slanine narezane na četiri komada
  • 1 mala žlica meda
  • 1 mala žlica masti (ili ulja)
  • 50 g bijelog kruha, narezanog na kockice za izradu krutona
  • Sol, papar
  • 200 ml vode

Priprema

Pripremite sastojke.

Stavite svinjsku mast u posudu za kuhanje.

Skuhajte slaninu i krutone. Stavite u zdjelu za salatu. U posudi za kuhanje pržite luk i med sa 70 ml vode dok ne posmeđi.

Dodajte slanini. Ulijte 200 ml vode u posudu za kuhanje, a zatim stavite grašak u košaricu za kuhanje na pari.

Kuhanje pod pritiskom.

Umiješajte grašak u mješavinu slanine i luka. Posolite i popaprite.