Broj osoba
Trošak
Težina pripreme
Vrijeme pripreme
Vrijeme kuhanja
Skuhajte smrznuti grašak u velikoj količini kipuće vode. Ocijedite. Brzo ga ohladite u ledenoj vodi kako bi zadržao svoju svijetlo zelenu boju. Pomiješajte s wasabi pastom , soli i vrhnjem. Procijedite kroz fino cjedilo da dobijete savršeno glatki pire.
Očistite svježi grašak. Kuhajte poput smrznutog graška. Ohladite i držite sa strane.
Zasmeđite komade grdobina u ulju. Kad su skoro gotovi, dodajte maslac i sjemenke vanilije. Nastavite pržiti do zlatno smeđe boje. Prebacite u vatrostalnu posudu i držite na toplom u pećnici na 70°C, dok umak ne bude gotov.
Deglazirajte s bijelim vinom struganjem sokova od kuhanje. Smanjite temperaturu. Dodajte vrhnje. Smanjite temperaturu. Začinite sa soli i paprom. Istovremeno, podgrijte pire od graška.
Podijelite pire na tanjure. Pospite cijeli grašak na vrhu. Stavite komade ribe na vrh i prelijte s umakom.