Grdobina s koricom od začina i umakom od naranče

Grdobina s koricom od začina i umakom od naranče

Predjelo

  • 4

    Broj osoba

  • Skupo

    Trošak

  • Srednje teško

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

  • yes

    Hranjivo i ukusno

Hranjivo i ukusno
Prehrambene vrijednosti205.0 Kcal
Proteini 37,5 g
Ugljikohidrati 7,8 g
Masti 2,5 g
Natrij 0,39 g

Mora biti ukusno, zdravo I praktično: u kuhinji, želite imati sve! S receptima Nutritious and Delicious konačno je moguće napraviti spoj gastronomskog užitka I zdravih, izbalansiranih obroka. Tefal predstavlja inovativne uređaje za kuhanje I jedinstvene recepte koji zadržavaju hranjive vrijednosti namirnica.

Sastojci

  • 600 g grdobine, narezane na medaljone
  • 2 žlice kineskog praha s 5 začina
  • 250 ml bijelog suhog vina
  • 1 glavica sitno narezanog luka kozjaka
  • Sok 2 naranče i naribana korica
  • 200 g srčanki ili dagnji u školjki, dobro ispranih
  • Sol i papar

Priprema

Uvaljajte medaljone grdobine u kineske začine. Reducirajte bijelo vino s lukom kozjakom dok ne postane suho.

Kuhajte grdobinu na pari 10 minuta sa sokom od naranče i koricom naranče. Nakon 10 minuta kuhanja, otvorite kuhalo na paru i dodajte srčanke ili dagnje. Zatvorite, pritisnite tipku Vitamin+ booster i nastavite kuhati još 5 minuta.

Kad se namirnice skuhaju, dodajte tekućinu u kojoj se kuhala riba u reducirano bijelo vino i začinite prema potrebi. Stavite medaljone grdobine na sredinu svakog tanjura, okružene s nekoliko srčanki ili dagnji i malo umaka.