Hrbat divljači s crnim ribizom

Hrbat divljači s crnim ribizom

Glavno jelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 360 g filea divljači, narezanog na komade od 180 g
  • 50 g crnog ribiza (svježeg ili smrznutog, ili brusnica)
  • 1 velika žlica ulja kikirikija
  • 1 kruška, oguljena, očišćena od sjemenki i prerezana na pola po duljini
  • 50 ml telećeg temeljca
  • 200 g plavog krumpira, narezanog na kockice veličine 1 cm
  • 20 ml crnog vina
  • 1 prstohvat mješavine začina mixed spice (ili pimenta)
  • Sol, papar

Priprema

Pripremite sastojke.

Plavi krumpir narežite na kockice veličine 1 cm.

Posolite i popaprite meso. Ulijte ulje u posudu za kuhanje.

Pržite komade mesa sa svih strana dok ne posmeđe. Uklonite meso. Stavite krumpir u posudu za kuhanje. Posolite i popaprite. Kuhajte 1 minutu da dobije boju.

Deglazirajte tavu crnim vinom i telećim temeljcem. Postružite sokove poprženog mesa sa dna posude za kuhanje. Dodajte voće, meso i začine.

Kuhanje pod pritiskom.

Ostavite meso da odstoji 2 minute. Poslužite.