Indijski krumpiri

Indijski krumpiri

Predjelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 450 g krumpira, opranog i narezanog na komade
  • 70 g crvene leće
  • 1/2 luka, oguljenog i sitno nasjeckanog
  • 150 ml kokosovog mlijeka
  • 1 mala žlica garam masale
  • 1/2 male žlice kurkume
  • 2 režnja češnjaka, oguljena, s izvađenom klicom i nasjeckana
  • 200 ml povrtnog temeljca (ili posoljene vode)
  • 1 velika žlica svježeg korijandera, opranog i nasjeckanog (ili peršina)
  • 1 velika žlica kokosovog ulja (ili maslinovog ulja)

Priprema

Pripremite sastojke.

Ulijte ulje u posudu za kuhanje.

Pržite luk dok ne posmeđi. Dodajte češnjak i začine. Promiješajte.

Dodajte ostale sastojke osim korijandera. Posolite i popaprite. Promiješajte.

Kuhanje pod pritiskom.

Dodajte korijander, promiješajte i poslužite.