Jaja na firentinski način

Jaja na firentinski način

Predjelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 2 jaja, potpuno svježa, velika
  • 60 g listova špinata, opranih
  • 1/4 luka, sitno nasjeckanog
  • 2 velike žlice ulja
  • 15 cl hladnog mlijeka
  • 8 g maslaca
  • 8 g brašna
  • Sol, papar, muškatni oraščić
  • 1 velika žlica parmezana
  • 2 keramičke posude (14 cl) + papir za pečenje, istog promjera kao posuda za kuhanje
  • *200 ml vode

Priprema

Pripremite sastojke.

Ulijte ulje u posudu za kuhanje. Dodajte luk i špinat. Uklonite kad se skuha.

Rastopite maslac s brašnom. Pomiješajte. Dodajte mlijeko. Mutite pjenjačom dok se ne zgusne. Začinite. Dodajte kuhano povrće.

Premjestite u keramičke posude. Na vrh razbijte jaje. Stavite papir na dno posude za kuhanje i na njega keramičke posude. Ulijte 200 ml vode.

Vrijeme kuhanja pod pritiskom: 4 minute

Pospite ribanim parmezanom. Poslužite.