Broj osoba
Trošak
Težina pripreme
Vrijeme pripreme
Vrijeme kuhanja
Zagrijavajte svoju Tefal tavu dok Termo-signal ne postane crven.To znači da je vaša tava na pravoj temperaturi za početak kuhanja. Otopite maslac s lukom, pa dodajte i kapice.
Pirjajte kapice, ali u sredini ih ostavite prozirne. Zatim ih izvadite iz tave i sačuvajte za kasnije. Dodajte češnjak i peršin u tavu i ostavite da se zarumeni nekoliko sekundi.
Zagrijte tavu ponovno i dodajte konjak. Zapalite.
Da biste uspjeli flambiranje, u vruću tavu ulijte čašu alkohola po izboru sastojaka. Upalite šibicu i zapalite vatru na rubu posude. Pazite da se ne opečete.
Kad se plamen ugasi, dodajte kapice. Ne palite jakobove kapice jer bi to pogoršalo okus. Zatim dodajte bijelo vino i ostavite da se reducira za pola. Dodajte vrhnje i ostavite ga malo dok se umak ne zgusne.
Poslužite kao samostalno jelo ili uz linguine te sotirano povrće.