Jakobove kapice flambirane s konjakom

Jakobove kapice flambirane s konjakom

  • 4

    Broj osoba

  • Umjereno skupo

    Trošak

  • Lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 15 jakobovih kapica bez oklopa
  • 15g maslaca
  • 3 velike žlice sjeckanog luka
  • 1/2 velike žlice sjeckanog češnjaka
  • 1 velika žlica sjecaknog peršina
  • 10 cl konjaka
  • 20 cl suhog bijelog vina
  • 20 cl vrhnja za kuhanje
  • Papar
  • Sol

Priprema

Zagrijavajte svoju Tefal tavu dok Termo-signal ne postane crven.To znači da je vaša tava na pravoj temperaturi za početak kuhanja. Otopite maslac s lukom, pa dodajte i kapice.

Pirjajte kapice, ali u sredini ih ostavite prozirne. Zatim ih izvadite iz tave i sačuvajte za kasnije. Dodajte češnjak i peršin u tavu i ostavite da se zarumeni nekoliko sekundi.

Zagrijte tavu ponovno i dodajte konjak. Zapalite.

Da biste uspjeli flambiranje, u vruću tavu ulijte čašu alkohola po izboru sastojaka. Upalite šibicu i zapalite vatru na rubu posude. Pazite da se ne opečete.

Kad se plamen ugasi, dodajte kapice. Ne palite jakobove kapice jer bi to pogoršalo okus. Zatim dodajte bijelo vino i ostavite da se reducira za pola. Dodajte vrhnje i ostavite ga malo dok se umak ne zgusne.

Poslužite kao samostalno jelo ili uz linguine te sotirano povrće.