Janjetina na šumski način

Janjetina na šumski način

Glavno jelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 400 g janjeće lopatice narezane na kockice veličine 30/40 g, uvaljane u brašno
  • 1 luk, oguljen i nasjeckan
  • 100 g oguljene mrkve, narezane na prutiće
  • 200 g šampinjona, lisičarki, ljetnih vrganja, opranih
  • 1 mješavina začinskog bilja
  • 1 režanj češnjaka, oguljen, s izvađenom klicom i sitno nasjeckan
  • 200 g krumpira, oguljenog i narezanog na velike komade
  • 1 velika žlica biljnog ulja
  • Sol, papar
  • 100 ml vode

Priprema

Pripremite sastojke.

Ulijte ulje u posudu za kuhanje.

Pržite kockice mesa sa svih strana dok ne posmeđe (na više puta ako je potrebno). Uklonite meso. Popržite šampinjone.

Dodajte vodu, meso i ostale sastojke tako da završite s krumpirima. Začinite.

Kuhanje pod pritiskom.

Poslužite!