Juha od crvene leće

Juha od crvene leće

Predjelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 100 g crvene leće
  • 50 g luka, oguljenog i nasjeckanog
  • 1 režanj češnjaka, oguljen i s izvađenom klicom
  • 50 g krumpira, oguljenog i narezanog na tanke trakice
  • 1/3 male žlice mljevenog kumina
  • 450 ml povrtnog temeljca (ili vode)
  • 1 velika žlica peršina, opranog i nasjeckanog
  • 1/2 svježeg limuna, narezanog na četvrtine
  • 1 velika žlica maslinovog ulja
  • Sol, papar

Priprema

Pripremite sastojke.

Ulijte ulje u posudu za kuhanje.

Pržite luk i češnjak s kuminom dok ne posmeđe. Dodajte krumpir.

Dodajte leću i temeljac. Probajte i začinite prema ukusu.

Kuhanje pod pritiskom.

Izmiksajte i poslužite s peršinom i limunom.