Juha od tri vrste graha

Juha od tri vrste graha

Predjelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 50 g zelenih mahuna, opranih i narezanih na male komade
  • 50 g kuhanog bijelog graha
  • 50 g kuhanog crvenog graha
  • 30 g sitne tjestenine
  • 1/4 luka, oguljenog i sitno nasjeckanog
  • 50 g dimljene ili nedimljene slanine narezane na kockice
  • 10 listova svježeg bosiljka, opranih i sitno nasjeckanih
  • 2 velike žlice ribanog parmezana (ili drugog sira)
  • 350 ml povrtnog temeljca (ili vode)
  • Sol, papar

Priprema

Pripremite sastojke.

Ogulite i sitno nasjeckajte luk.

Operite i sitno nasjeckajte svježe listove bosiljka.

Stavite sve sastojke osim parmezana i bosiljka u posudu za kuhanje. Vrlo blago začinite.

Kuhanje pod pritiskom.

Podijelite u dvije posude. Ukrasite bosiljkom i parmezanom.