Juneći gulaš Stroganoff

Juneći gulaš Stroganoff

Glavno jelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 500 g juneće vratine, narezane na komade od približno 100 g
  • 1/2 luka, oguljenog i narezanog na četvrtine
  • 250 g šampinjona, oguljenih i narezanih na četvrtine
  • 125 g dimljenih kobasica, narezanih na dva ili tri komada
  • 10 g maslaca
  • 50 ml bijelog vina
  • 1 velika žlica pasirane rajčice
  • 1 mala žlica mljevene paprike
  • 1 velika žlica peršina, opranog i nasjeckanog
  • Tradicionalni senf i crème fraîchee za posluživanje
  • 150 ml vode

Priprema

Pripremite sastojke.

Operite i nasjeckajte peršin.

Stavite maslac u posudu za kuhanje.

Rastopite. Dodajte šampinjone i popržite ih, na više puta ako je potrebno. Uklonite meso.

Ulijte vino. Dodajte junetinu. Dodajte vode samo da prekrije sastojke. Dodajte luk, kobasice, papriku, pasiranu rajčicu, sol i papar.

Kuhanje pod pritiskom: 15 minuta

Dodajte peršin i šampinjone. Poslužite s crème fraîche i senfom.