Junetina na način musake

Junetina na način musake

Glavno jelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 250 g mljevene junetine
  • 300 g patlidžana, oguljenih i narezanih na kockice veličine 1 cm
  • 1/2 luka, oguljenog i tanko narezanog
  • 200 g oguljenih rajčica (konzerva), narezanih na kockice
  • 1 velika žlica nasjeckanog svježeg bosiljka
  • 50 ml bešamela (tetrapak)
  • Sol, papar
  • 1 velika žlica maslinovog ulja
  • 35 g sira ementalera, naribanog
  • 1 režanj češnjaka, s izvađenom klicom i sitno nasjeckan

Priprema

Pripremite sastojke.

Sitno nasjeckajte luk.

Uklonite klicu iz češnjaka.

Sitno nasjeckajte bosiljak.

Ulijte ulje u posudu za kuhanje.

Pržite meso dok ne posmeđi. Uklonite. Pržite patlidžane dok ne posmeđe. Dodajte luk i češnjak.

Dodajte rajčice i bešamel. Vratite meso, posolite i popaprite.

Kuhanje pod pritiskom.

Dodajte sir ementaler, nasjeckani bosiljak i poslužite!