Junetina na perzijski

Junetina na perzijski

Glavno jelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 300 g junetine za gulaš, narezane na male kockice (lopatica ili but)
  • 125 g suhog crvenog graha, namočenog 12 sati
  • 1/2 luka, oguljenog i tanko narezanog
  • 50 g svježeg špinata, opranog i sitno nasjeckanog
  • 1 čaša peršina, opranog i sitno nasjeckanog
  • 1/2 čaše svježeg korijandera, opranog i sitno nasjeckanog
  • 1 sušeni limun (ili svježi limun narezan na četvrtine) - po želji
  • 1 mala žlica mljevene kurkume
  • 200 ml vode
  • 1 velika žlica biljnog ulja

Priprema

Pripremite sastojke.

Ulijte ulje u posudu za kuhanje.

Dodajte luk i kuhajte ga dok ne postane proziran. Dodajte kurkumu. Promiješajte i kuhajte 1 minutu.

Dodajte ostale sastojke. Posolite i popaprite. Dobro promiješajte.

Vrijeme kuhanja pod pritiskom: 30 minuta

Poslužite s rižom.