Junetina s lećom

Junetina s lećom

Glavno jelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 300 g junetine za gulaš, narezane na kockice (lopatica ili but)
  • 100 g žute leće (namočene u vrućoj vodi 30 minuta)
  • 1 luk, oguljen i tanko narezan
  • 1 velika žlica pasirane rajčice
  • 1 kristalizirani limun (bez mesa, a kora tanko narezana)
  • 1/3 male žlice kurkume
  • 1/2 male žlice mljevenog cimeta
  • 2 sušena lovorova lista
  • 220 ml vode
  • 1 velika žlica biljnog ulja
  • *Sol

Priprema

Pripremite sastojke.

Ulijte ulje u posudu za kuhanje.

Dodajte luk i kuhajte ga dok ne postane proziran. Dodajte začine. Promiješajte i kuhajte 1 minutu.

Dodajte ostale sastojke. Posolite i popaprite. Dobro promiješajte.

Kuhanje pod pritiskom.

Poslužite.