Knedle od lisnatog tijesta punjenje jakobovim kapicama, pistacijem i parmezanom

Knedle od lisnatog tijesta punjenje jakobovim kapicama, pistacijem i parmezanom

Predjelo

  • 4

    Broj osoba

  • Skupo

    Trošak

  • Teško

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 8 jakobovih kapica
  • 80g parmezana
  • 40 g pistacija
  • 5 cl ulja od pistacija
  • 3 lista lisnatog tijesta (1 list za 3 okruglice)
  • 20 g maslaca
  • 2 cl biljnog ulja
  • sol i papar

Priprema

Grubo nasjeckajte pistacije. Izrežite sir na tanke trake. Marinirajte jakobove kapice u malo ulja od pistacija i začinite sa soli i paprom. Rastopiti maslac i pomiješate ga s uljem.

Namažite listove tijesta s ovom smjesom.

Izrežite listove tijesto na 3 kruga. Stavite malo pistacija u sredinu svakog kruga.

Stavite jednu jakobovu kapicu na vrh. Ukrasite trakama parmezana. Zatvorite krug tijesta oko jakobove kapice.

Pržite u tavi počevši od strane gdje je sir. Pržiti na svakoj strani dok okruglice ne postanu smeđe.

Poslužite uz salatu.