Krem juha od graška s metvicom i balzamičnim octom

Krem juha od graška s metvicom i balzamičnim octom

Juhe

  • 4

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

  • yes

    Hranjivo i ukusno

Hranjivo i ukusno
Prehrambene vrijednosti164.0 Kcal
Proteini 9,9 g
Ugljikohidrati 24,9 g
Masti 2,9 g
Natrij 0,08 g

Mora biti ukusno, zdravo I praktično: u kuhinji, želite imati sve! S receptima Nutritious and Delicious konačno je moguće napraviti spoj gastronomskog užitka I zdravih, izbalansiranih obroka. Tefal predstavlja inovativne uređaje za kuhanje I jedinstvene recepte koji zadržavaju hranjive vrijednosti namirnica.

Sastojci

  • 1 žlica balzamičnog octa
  • 1 žlica šećera
  • 320 g graška bez ljuske
  • 1 luk narezan na ploške
  • 650 ml vrućeg mlijeka
  • ½ stručka grubo narezanih listova svježe metvice
  • Sol i papar

Priprema

Napravite karamel tako da u dubokoj posudi zajedno otopite i reducirate balzamični ocat i šećer na niskoj temperaturi sve dok smjesa ne postane gusta. Ostavite sa strane. Stavite grašak i luk u pliticu.

Kuhajte na pari 15 minuta s glavnim jelom i desertom.

Kad je povrće kuhano, izmiksajte grašak u multipraktiku ili blenderu s vrućim mlijekom i metvicom, a zatim ih procijedite kroz cjedilo sa sitnim otvorima. Začinite solju i paprom. Poslužite odmah u plitkim zdjelama te pokapajte ili napravite točkice balzamičnim octom.