Kremasti desert Mouhalabieh

Kremasti desert Mouhalabieh

Desert

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 200 ml mlijeka
  • 12 g šećera
  • 12 g kukuruznog brašna
  • 1 velika žlica vodice narančinog cvijeta
  • 40 g meda
  • 40 ml svježe cijeđenog soka od limuna
  • 1/2 listića želatine (2 g) namočenog u hladnu vodu
  • 60 ml vode
  • 1 velika žlica svježih neslanih pistacija, nasjeckanih

Priprema

Pripremite sastojke.

U keramičkoj posudi sjedinite šećer i kukuruzno brašno.

Stavite mlijeko, vodicu narančina cvijeta i mješavinu šećera i kukuruznog brašna u posudu za kuhanje. Nastavite miješati dok ne zavrije.

Ulijte u staklene posude. Isperite posudu za kuhanje. Stavite sok od limuna, vodu, med i ocijeđenu želatinu u posudu za kuhanje.

Kuhanje pod pritiskom.

Ulijte u staklene posude. Ostavite u hladnjaku 12 sati. Ukrasite pistacijama.