Kreolski curry

Kreolski curry

Glavno jelo

  • 4

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 600 g pilećih fileta narezanih na male kockice
  • 250 g sjeckanih rajčica
  • 10 g svježeg đumbira, nasjeckanog
  • 90 ml bijelog vina
  • 2 luka, tanko narezana
  • 2 male žlice kurkume
  • Sol, papar
  • 2 prstohvata timijana
  • 2 male žlice paste od paprike
  • 2 velike žlice maslinovog ulja

Priprema

Pripremite sastojke.

Ulijte ulje u posudu za kuhanje.

Pržite komade piletine i luk dok ne posmeđe.

Dodajte rajčice, bijelo vino, timijan, kurkumu, đumbir i pastu od paprike. Posolite i popaprite.

Kuhanje pod pritiskom.

Poslužite curry s rižom ili tjesteninom.