Kruh od patlidžana

Kruh od patlidžana

Prilog

  • 4

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Srednje teško

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 1 kg patlidžana
  • 2 ili 3 crvene paprike (ovisno o veličini)
  • 2 luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 3 jaja
  • 5 dvopeka
  • 2 prstohvata provansalskih trava
  • Umak od rajčica (kao prilog)

Priprema

Uklonite krajeve patlidžana i paprika bez guljenja.

Narežite ih s češnjakom i lukom i stavite na metalnu pliticu ekspres lonca.

Stavite 2 pune čaše vode na dno, zatvorite i ostavite da se kuha na slaboj temperaturi 10 minuta nakon što ventil počne pištati.

Namjestite nož u zdjelu sjeckalice, zatim dodajte povrće bez soka.

Dodajte luk, češnjak, jaja, mrvice dvopeka, sol i papar te 2 prstohvata provansalskih trava.

Miješajte 15 do 20 sekundi na maksimalnoj brzini.

Izvadite nož i zagladite površinu smjese.

Stavite u pećnicu s termostatom na 6 (srednja temperatura) na 30 minuta.

Poslužite toplo s umakom od rajčica kao prilogom.

Tefalovi proizvodi neophodni za pripremu recepta