Krumpiri i kobasice

Krumpiri i kobasice

Glavno jelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 400 g krumpira čvrstog mesa, oguljenog i narezanog na komade
  • 3 kobasice chipolata, narezane na tri dijela
  • 1 kobasica merguez (ili više chipolata), narezana na tri dijela
  • 3 fileta inćuna u ulju, nasjeckanih
  • 1 mala žlica kapara, nasjeckanih (ili kiselih krastavaca)
  • 150 ml goveđeg temeljca
  • 1 mala žlica kukuruznog brašna pomiješanog u malo temeljca
  • 50 ml vrhnja za kuhanje (do 20% mliječne masti)
  • 1 velika žlica ribanog parmezana
  • 1 velika žlica ulja

Priprema

Pripremite sastojke.

Stavite kobasice u posudu za kuhanje.

Pržite kobasice dok ne posmeđe.

Dodajte mješavinu temeljca i kukuruznog brašna, vrhnje, kapare i inćune. Dobro promiješajte. Zatim dodajte krumpir.

Kuhanje pod pritiskom.

Dodajte parmezan. Poslužite.