Krumpiri na grčki način

Krumpiri na grčki način

Predjelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 450 g krumpira čvrstog mesa, narezanog na male kockice
  • 150 g krastavaca, oguljenih i s izvađenim košticama, narezanih na kockice
  • 20 g crvenog luka, sitno nasjeckanog
  • 70 g feta sira narezanog na kockice i mariniranog u ulju i začinskom bilju
  • 30 g crnih maslina s izvađenim košticama i narezanih na polovice
  • Ulje od mariniranog feta sira (ili maslinovo ulje)
  • 1/2 limuna
  • Sol, papar
  • 200 ml vode

Priprema

Pripremite sastojke.

Krumpir narežite na kockice.

Krastavac ogulite i izvadite sjemenke.

Sitno nasjeckajte luk.

Stavite krumpir u košaricu za kuhanje na pari, a zatim košaricu stavite u posudu za kuhanje s 200 ml vode.

Kuhanje pod pritiskom.

Ostavite da se ohladi, a zatim dodajte ostale sastojke. Pomiješajte i poslužite ohlađeno.