Kus-kus s tvrdo kuhanim jajima

Kus-kus s tvrdo kuhanim jajima

Glavno jelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 120 g sitnog kus-kusa (stavljenog u posudu za salatu, posoljenog)
  • 2 velike žlice maslinovog ulja
  • 1 mrkva, oguljena i narezana na komade
  • 1 tikvica, oprana i narezana na komade
  • 120 g slanutka skuhanog u uređaju Cookeo, namočenog 12 sati, uronjenog 35 minuta
  • 1 vegetarijanska kobasica
  • 2 potpuno svježa, oprana jaja
  • 40 cl povrtnog temeljca
  • 1 mala žlica začina za kus-kus

Priprema

Pripremite sastojke.

Napravite rupicu na zaobljenoj strani jaja.

Zagrijte ulje u posudi za kuhanje. Prelijte ga preko kus-kusa (u zdjeli za salatu). Pomiješajte.

Stavite povrće, kobasice, temeljac, slanutak i začine u posudu za kuhanje. Posolite, popaprite, pomiješajte. Stavite jaja (neoguljena).

Kuhanje pod pritiskom.

Dodajte temeljac kus-kusu. Pričekajte 5 minuta. Poslužite s oguljenim jajima.