Mediteranski pire

Mediteranski pire

Glavno jelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 350 g krumpira za pire, oguljenog i narezanog na kockice
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 5 listova svježe kadulje, opranih i tanko narezanih
  • 50 g zelenih maslina s izvađenim košticama, nasjeckanih
  • 2 režnja češnjaka, oguljena, s izvađenom klicom
  • 75 ml vode
  • 2 lovorova lista
  • Sol, papar

Priprema

Pripremite sastojke.

Stavite sve sastojke osim maslina i kadulje u posudu za kuhanje.

Kuhanje pod pritiskom.

Bacite lovorov list. Zgnječite sadržaj posude za kuhanje, a zatim dodajte masline i kadulju u posudi.

Dobar tek!