Mesne okruglice u umaku od rajčice

Mesne okruglice u umaku od rajčice

Glavno jelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 10 junećih okruglica
  • 1/2 crvenog luka, oguljenog i sitno nasjeckanog
  • 250 g rajčica, izmiksanih ili sitno nasjeckanih
  • 1 velika žlica sjemenki nara (ili sušenih brusnica)
  • 1 mala žlica jabučnog octa
  • 1 mala žlica smeđeg šećera
  • 1 velika žlica engleskog senfa
  • 1/2 male žlice mješavine začina
  • 1 velika žlica ulja
  • Sol, papar

Priprema

Pripremite sastojke.

Operite i sitno nasjeckajte rajčice.

Ogulite i sitno nasjeckajte crveni luk.

Ulijte ulje u posudu za kuhanje.

Pržite mesne okruglice dok ne posmeđe, na dva puta ako je potrebno. Stavite ih sa strane u košarici za kuhanje na pari. Dodajte luk i kuhajte 5 minuta.

Dodajte sve ostale sastojke. Promiješajte. Na vrh stavite košaricu za kuhanje na pari s okruglicama.

Kuhanje pod pritiskom.

Istresite mesne okruglice u umak. Poslužite.