Mini penne s tikvom i kozjim sirom

Mini penne s tikvom i kozjim sirom

Glavno jelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 160 g suhih mini penna
  • 250 g mesa tikve, narezanog na kockice veličine 2 cm
  • 90 g kozjeg sira iz pepela, razmrvljenog
  • 1 luk kozjak, oguljen i sitno nasjeckan, ili luk
  • 150 ml povrtnog temeljca (ili posoljene vode)
  • 100 ml soka od naranče
  • 1 velika žlica biljnog ulja (obavezno)
  • 15 g sjemenki bundeve
  • 30 g nasjeckanih pekan oraha
  • 1 velika žlica estragona, opranog i nasjeckanog

Priprema

Pripremite sastojke.

U posudu za kuhanje stavite redom: kozji luk, polovicu tikve, tjesteninu, ulje, preostalu tikvu, temeljac i sok od naranče.

Kuhanje pod pritiskom.

Dodajte kozji sir, pekan orahe i začinsko bilje. Promiješajte da se tikva zgnječi.