Broj osoba
Trošak
Težina pripreme
Vrijeme pripreme
Vrijeme kuhanja
Namastite okrugli kalup od 1,2 litre.
Stavite stavite tronožac u lonac.
Miksajte masnoće i šećer dok smjesa ne postane lagana i pahuljasta.
Malo po malo dodajte istučeno jaje, miješajući dobro nakon svakog dodavanja. Umiješajte brašno.
Stavite pola smjese u drugu zdjelu i umiješajte ekstrakt kave.
U drugu zdjelu dodajte ekstrakt vanilije.
S pomoću žlice posudu naizmjenično punite smjesom s vanilijom i smjesom s kavom.
Pokrijte dvostrukim slojem namašćenog masnog papir naboranog u sredini kako bi omogućio dizanje tijesta.
Čvrsto zavežite vezicom.
U lonac stavite 1,2 litre kipuće vode i 1 žlicu (15 ml) limunova soka, ako živite u područjima gdje je voda tvrda.
Stavite posudu za puding u košaru, a nju položite na tronožac za kuhanje.
Postavite kolačić za odabir tlaka u položaj za ispuštanje pare, zatvorite poklopac i prvo kuhajte puding na pari 15 minuta. Zatim postavite tlak na razinu 1 dok ne postignete puni tlak i kuhajte 50 minuta.
Uklonite lonac s topline i ostavite ga da se ohladi na sobnu temperaturu bez pomicanja kotačića za odabir tlaka.
Kada indikator tlaka padne, otvorite poklopac.
Iskrenite biskvit i poslužite s kremom ili šlagom.