Mramorni mekani biskvit s kavom

Mramorni mekani biskvit s kavom

Pečenje

  • 6

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Teško

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 100 g omekšalog margarina ili maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 2 jaja (istučena)
  • 100 g brašna s praškom za pecivo (prosijanog)
  • 1 žličica (5 ml) ekstrakta kave
  • Nekoliko kapi ekstrakta vanilije.

Priprema

Namastite okrugli kalup od 1,2 litre.

Stavite stavite tronožac u lonac.

Miksajte masnoće i šećer dok smjesa ne postane lagana i pahuljasta.

Malo po malo dodajte istučeno jaje, miješajući dobro nakon svakog dodavanja. Umiješajte brašno.

Stavite pola smjese u drugu zdjelu i umiješajte ekstrakt kave.

U drugu zdjelu dodajte ekstrakt vanilije.

S pomoću žlice posudu naizmjenično punite smjesom s vanilijom i smjesom s kavom.

Pokrijte dvostrukim slojem namašćenog masnog papir naboranog u sredini kako bi omogućio dizanje tijesta.

Čvrsto zavežite vezicom.

U lonac stavite 1,2 litre kipuće vode i 1 žlicu (15 ml) limunova soka, ako živite u područjima gdje je voda tvrda.

Stavite posudu za puding u košaru, a nju položite na tronožac za kuhanje.

Postavite kolačić za odabir tlaka u položaj za ispuštanje pare, zatvorite poklopac i prvo kuhajte puding na pari 15 minuta. Zatim postavite tlak na razinu 1 dok ne postignete puni tlak i kuhajte 50 minuta.

Uklonite lonac s topline i ostavite ga da se ohladi na sobnu temperaturu bez pomicanja kotačića za odabir tlaka.

Kada indikator tlaka padne, otvorite poklopac.

Iskrenite biskvit i poslužite s kremom ili šlagom.

Tefalovi proizvodi neophodni za pripremu recepta