Njoki carbonara s vrhnjem

Njoki carbonara s vrhnjem

Glavno jelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 300 g njoka
  • 5 kriški pancete, nasjeckane (ili slanine narezane na kockice)
  • 1 velika žlica maslinovog ulja
  • 2 žumanjka za umak
  • 30 g ribanog parmezana ili pecorina
  • 150 ml nesoljenog povrtnog temeljca
  • 50 g crème fraîchea
  • Papar

Priprema

Pripremite sastojke.

Stavite trećinu sira sa strane. U posudi sjedinite žumanjke, preostali sir i petinu temeljca. Ulijte ulje u posudu za kuhanje.

Pržite pancetu dok ne posmeđi.

Dodajte vrhnje, temeljac i njoke. Popaprite i promiješajte.

Kuhanje pod pritiskom.

Dodajte smjesu žumanjaka i sira. Promiješajte dok se ne zgusne i poslužite.