Broj osoba
Trošak
Težina pripreme
Vrijeme pripreme
Vrijeme kuhanja
Napravite krumpir palačinku: Operite, ogulite i naribajte krumpir. Stisnite krumpir lagano s rukama i uklonite iz njih tekućinu. Začinite sa soli i paprom i po potrebi s muškatnim oraščićem.
Zagrijte ulje u tavi. Oblikujte krumpir palačinke i pecite na srednje jakoj vatri dok se lagano smeđi. Preokrenite palačinke. Nastavite s pečenjem. Držite na toplom.
Umak Bearnaise: Otopite maslac (lagano skinite bijelu pjenu koja pluta na površini, a zatim ulijte rastopljeni maslac u drugu posudu, bez bijelih mliječnih krutih tvari na dnu - zadržati samo svijetlo žuti rastopljeni maslac).
U tavu, stavite luk, ocat, vino i papar. Reducirajte. Dodajte 10 cl vode i reducirajte ponovno. Ostavite da se ohladi. Dodajte žumanjke i jednu žlicu hladne vode.
Na niskoj temperaturi, zagrijte miješanjem sve dok se žutanjci ne počnu zgrušavati i budu pjenasti i svjetli. Isključite izvor topline.
Dodajte maslac postupno miješajući cijelo vrijeme (kao miješanje majoneza). Posoliti. Dodati sjeckano začinsko bilje.
Završni dodir. Pržite odreske u tavi s malo vrućeg ulja. Kad dođu do željene razine prženja dodajte maslac i pržite još 1 minutu te preokrenite odreske.
Poslužite odreske s krumpira palačinkama i umakom.