Okruglice od leće na indijski način

Okruglice od leće na indijski način

Glavno jelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 250 g konzervirane leće, ocijeđene i isprane
  • 35 g brašna
  • 1 velika žlica pročišćenog maslaca (ili biljnog ulja)
  • 1/4 luka, tanko narezanog
  • 20 cl nezaslađenog kondenziranog mlijeka
  • 7 cl vode
  • 1/2 male žlice sjemenki kumina
  • 1/2 male žlice kurkume
  • 1/2 male žlice curryja u prahu
  • 1 velika žlica korijandera, sitno nasjeckanog

Priprema

Pripremite sastojke.

Grubo pomiješajte leću, brašno i prstohvat soli i papra. Napravite oblike okruglica od približno 30 g smjese.

Zagrijte maslac. Pržite okruglice od leće dok ne posmeđe. Uklonite.

Pržite luk u vodi dok ne omekša. Dodajte začine i kondenzirano mlijeko. Posolite i popaprite. Ponovno dodajte okruglice od leće.

Vrijeme kuhanja pod pritiskom: 5 minuta

Ukrasite korijanderom.