Panakota s limunom i kruškom

Panakota s limunom i kruškom

Desert

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 200 ml vrhnja za kuhanje (do 20% mliječne masti)
  • 3 velike žlice šećera
  • 1/2 limete (sok i naribana korica)
  • 1 velika žlica smeđeg šećera
  • 1,5 listića želatine
  • 100 g tvrdih krušaka oguljenih i narezanih na kockice
  • 5 g maslaca
  • 50 ml vode
  • Staklene posude

Priprema

Pripremite sastojke.

Kruške ogulite i narežite na kockice.

Omekšajte želatinu u malo ledene vode.

Ulijte vrhnje u posudu za kuhanje. Dodajte šećer, koricu, želatinu i mutite pjenjačom (do ujednačene smjese). Kutlačom ulijte u staklene posude. Ostavite hladiti 6 sati.

Stavite kockice kruške u posudu za kuhanje s maslacem, sokom od limuna, vodom i smeđim šećerom.

Vrijeme kuhanja pod pritiskom: 5 minuta

Poslužite panakotu hladnu prekrivenu punom žlicom kompota od kruške.