Pastirska pita

Pastirska pita

Glavno jelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 300 g mljevene junetine
  • 1/2 luka, sitno nasjeckanog
  • 500 g krumpira, narezanog na kockice
  • 1 velika žlica ulja
  • 50 g maslaca
  • 80 ml vode
  • Sol, papar, muškatni oraščić, mješavina začinskog bilja
  • 1 režanj češnjaka
  • Ribani sir gruyère
  • Posuda za pečenje u pećnici

Priprema

Pripremite sastojke.

Ulijte ulje u posudu za kuhanje, a zatim dodajte luk.

Pržite luk dok ne posmeđi. Dodajte junetinu i kuhajte uz miješanje. Začinite. Premjestite u posudu za pečenje.

Dodajte krumpir, maslac, češnjak, mješavinu začinskih trava i vodu u posudu za kuhanje. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.

Vrijeme kuhanja pod pritiskom: 10 minuta

Pasirajte krumpir i rasporedite preko mesa te pospite sirom. Pecite u pećnici do zlatne boje.