Pastrva sa začinskim biljem soffrito

Pastrva sa začinskim biljem soffrito

Glavno jelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 1 pastrva od 600 g, očišćena i narezana na 4 odreska
  • 200 g mrkve, oguljene i narezane na kockice
  • 1/2 luka, oguljenog i sitno nasjeckanog
  • 1 stabljika celera, oprana, oguljena i narezana na kockice
  • 1 velika žlica maslinovog ulja
  • 5 listova svježeg bosiljka, opranih i nasjeckanih
  • 1 mala žlica svježeg origana (ili kadulje), opranog i nasjeckanog
  • 1 velika žlica peršina, opranog i nasjeckanog
  • 25 g zelenih maslina s izvađenim košticama, nasjeckanih
  • 1/2 limuna, narezanog na četvrtine za posluživanje
  • 50 ml vode

Priprema

Pripremite sastojke.

Ulijte ulje u posudu za kuhanje.

Pržite odreske ribe dok ne dobiju boju. Uklonite meso. Stavite povrće, masline, 50 ml vode i origano.

Začinite. Na vrh stavite odreske ribe. Blago posolite.

Vrijeme kuhanja: 3 minute.

Izvadite ribu. Dodajte peršin i bosiljak. Poslužite.